ГоловнаПолітика

Саміт Україна-ЄС пройде 9 липня

Сторони обговорять боротьбу з корупцією, макрофінансову допомогу та Мінські угоди.

Саміт Україна-ЄС пройде 9 липня
Фото: horoshienovosti.com.ua

Саміт Україна-ЄС пройде 9 липня, на ньому обговорять боротьбу з корупцією, макрофінансову допомогу Євросоюзу для України й імплементацію Мінських угод. Про це сьогодні заявив голова Представництва ЄС в Україні Г'ю Мінгареллі, передає "Інтерфакс-Україна".

"Рада асоціації Україна-ЄС пройде в грудні, але до цього 9 липня пройде саміт Україна-ЄС, і ми вже знаємо кілька питань, які повинні порушити у сфері реформ", - сказав Мінгареллі на зустрічі з Європейською Бізнес Асоціацією в Києві.

Дипломат нагадав, що українська сторона, зокрема, хотіла б приєднатися до Європейського митного союзу, Енергетичного союзу і єдиного цифрового ринку.

"Додатково до цього є традиційні два питання, які ми обговорюємо: процес реформ (ЄС зі свого боку сфокусований на боротьбі з корупцією та на верховенстві права) і імплементація, а точніше відсутність імплементації Мінських угод", - розповів посол.

Нагадаємо, 19-й саміт Україна-ЄС пройшов у Києві в липні 2017 року. Попередній (18-й) саміт відбувся 24 листопада 2016 року в Брюсселі. На ньому Україна підписала меморандум про взаєморозуміння щодо стратегічного енергетичного партнерства з ЄС спільно з Європейським співтовариством з атомної енергії. Також Україна і ЄС підписали угоду, згідно з якою Євросоюз профінансує програму "Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні" на суму 15 млн євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram