ГоловнаПолітика

Порошенко зрівняв виплати за загибель іноземців і українців, які служать в ЗСУ

Закон передбачає компенсацію за смерть військовослужбовця в розмірі 750 або 500 прожиткових мінімумів.

Порошенко зрівняв виплати за загибель іноземців і українців, які служать в ЗСУ
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко підписав закон, який удосконалює питання виплати одноразової допомоги у разі загибелі, інвалідності іноземців або осіб без громадянства, які проходять військову службу в Збройних силах України. Про це йдеться в повідомленні на сайті Адміністрації Президента.

Зазначено, що метою закону є підвищення рівня соціального захисту іноземців або осіб без громадянства, які проходять військову службу в ЗСУ.

"Документом вдосконалюється чинне законодавство і встановлюється на однаковому рівні розмір одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності для всіх військовослужбовців ЗСУ, зокрема і на іноземців чи осіб без громадянства, які проходять військову службу в ЗСУ", - повідомили в АП.

Згідно із законом "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їхніх сімей", одноразова виплата в разі загибелі військовослужбовця ЗСУ становить 850 тисяч гривень (500-кратний прожитковий мінімум, встановлений законодавством, у 2014 році - 1700 грн) або 1,275 тисяч гривень (750-кратний прожитковий мінімум), залежно від обставин смерті.

Нагадаємо, у ЗСУ за контрактом служать 100 іноземців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram