ГоловнаПолітика

Матіос розповів, скільки гранат пронесла Савченко в Раду

У кишені нардеп тримала пістолет.

Матіос розповів, скільки гранат пронесла Савченко в Раду
Фото: ТСН

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос стверджує, що народний депутат Надія Савченко приносила в будівлю Верховної Ради мінімум три гранати.

Про це він розповів в ефірі "Радіо НВ".

"Я виходжу з Верховної Ради (в той день, коли приносив до парламенту документи від генпрокурора щодо надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Н.Савченко - ред.) і зустрічаю лицем до лиця пані Надію Савченко. Дивлюся, у неї перекошене плече, вона тримає сумку на плечі. ... І без задньої думки беру знизу сумку, вона така жіноча велика ... і я намацую рукою гранату. Я знаю, що таке граната. Я кажу: "Віддай сумку, Надя". Вона: "Ні". Я кажу: "Але у тебе там заборонені речі", - цитує Матіоса Інтерфакс-Україна.

На уточнююче запитання ведучого, чи дійсно у Савченко були гранати в сумці, Матіос сказав, що гранат, на його думку, було мінімум три: "Я не можу сказати, скільки там було гранат, але мінімум три" .Прокурор також зазначив, що Савченко увійшла в будівлю Верховної Ради з боєприпасами. Причому він вказав, що в кишені нардеп тримала пістолет.

Крім того, головний військовий прокурор поінформував про слідчу дію, що відбувалася 10 травня.

"Вчора ми провели експертне відтворення подій. Хочу сказати, що міномети, які були привезені підозрюваним Рубаном (керівник Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимир Рубан - ред.) і підозрюваною Савченко, і ті міни, які були попередньо привезені окремо від мінометів, - вчора пройшли випробування на полігоні в тій траєкторії, як планувалося, тобто обстріл Верховної Ради з території Труханового острова. Це діючі міномети, вони придатні для стрільби і для завдання поразки", - розповів він.

Раніше сьогодні Юрій Луценко заявив, що Генпрокуратура знає, хто з РФ передавав зброю Савченко. Нагадаємо, Савченко підозрюють в підготовці терактів і державному перевороті. 22 березня Верховна Рада надала згоду на притягнення її до кримінальної відповідальності, затримання і арешт.

23 березня Шевченківський райсуд Києва обрав Савченко запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 59 діб - до 20 травня без альтернативи внесення застави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram