ГоловнаПолітика

Соратника Саакашвілі Дангадзе суд залишив під вартою

Його звинувачують в отриманні грошей від Курченка.

Соратника Саакашвілі Дангадзе суд залишив під вартою
Фото: Сергей Нужненко

Печерський районний суд Києва відхилив клопотання адвокатів соратника колишнього президента Грузії, лідера політичної партії "Рух Нових сил" Михайла Саакашвілі Северіона Дангадзе про пом'якшення йому запобіжного заходу.

Як повідомляє УНІАН, захист Дангадзе наполягав на його звільненні з-під варти і поміщенні під цілодобовий домашній арешт.

"У задоволенні клопотання захисника Сидорчук, яка діє в інтересах підозрюваного Дангадзе про зміну запобіжного заходу, відмовити", - заявив слідчий суддя Роман Новак під час засідання в п'ятницю, 11 травня.

При цьому суддя зобов'язав поліцію розслідувати інформацію про тиск на матір Дангадзе, про який заявили адвокати під час засідання.

Захист стверджує, що звинувачення тримає Данегадзе під вартою, щоб схилити його до підписання угоди зі слідством, а також намагається чинити на нього вплив, залякуючи матір підозрюваного. Адвокати стверджують, що слідство хоче отримати від Дангадзе свідчення проти лідера "Руху нових сил" Михайла Саакашвілі.

Северіона Дангадзе заарештували 6 грудня 2017 року без права внесення застави. За версією слідства, Дангазде виступав переговірником і посередником при передачі грошей Саакашвілі від довіреної особи, що ховається в Росії, бізнесмена Сергія Курченка.

Крім того повідомлялося, що стосовно Дангадзе відкрито кримінальне провадження за статтею "посягання на територіальну цілісність і недоторканність України".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram