ГоловнаПолітика

Врегулювання конфлікту на Донбасі стало однією з тем розмови Меркель і Путіна

Серед іншого сторони говорили про можливість розміщення місії ООН.

Врегулювання конфлікту на Донбасі стало однією з тем розмови Меркель і Путіна
Президент РФ Владимир Путин и канцлер Германии Ангела Меркель во вермя встречи в Сочи, 02 мая 2017.
Фото: EPA/UPG

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Росії Володимир Путін обговорили вирішення конфлікту на Донбасі. Це стало однією з тем, проведених в п'ятницю, 11 травня, телефонних переговорів, повідомляє DW.

Згідно з повідомленнями прес-служб німецького уряду і Кремля, серед іншого сторони торкнулися і можливості розміщення місії ООН в районі конфлікту на Донбасі.

У повідомленні прес-служби Кремля відзначається, що сторони домовилися "активізувати роботу в "нормандському форматі". Також там повідомили, що під час телефонних переговорів Меркель повідомила російському президенту про підсумки проведеної напередодні спільної зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном і президентом України Петром Порошенком.

Іншими темами телефонних переговорів між Меркель і Путіним стала ситуація на Близькому Сході після рішення США вийти з ядерної угоди з Іраном.

Нагадаємо, 10 травня Порошенко, Меркель і Макрон домовилися про зустріч в "нормандському форматі". Очікується, що цю зустріч проведуть в Парижі.

Того ж дня міністр закордонних справ ФРН Хайко Маас сказав, що хоче запросити голів МЗС Росії, України і Франції в Берлін, щоб провести "нормандську зустріч" на рівні міністрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram