ГоловнаПолітика

Співробітники СІЗО в Сімферополі погрожують Балуху, який голодує

Українець голодує з 19 березня.

Співробітники СІЗО в Сімферополі погрожують Балуху, який голодує
Фото: Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine

Керівництво підконтрольного РФ слідчого ізолятора в Сімферополі особисто провело обшук у камері українського активіста Володимир Балуха. Про це повідомив заступник голови Межлісу кримських татар Ахтем Чийгоз в коментарі Крим.Реалії.

За його словами, нещодавно у Балуха був "серйозний обшук" після 11 години ночі, в якому брав участь сам начальник СІЗО.

"Наскільки мені відомо, лікарів до нього так і не допустили", - додав Чийгоз.

Інформацію про обшуки також підтвердив експерт Кримської правозахисної групи Володимир Чекригін.

"Зараз до Балуха приходять з обшуками в нічний або ранковий час. Проводити обшуки можна, але в певні години або в екстрених випадках. Так вони не дають йому відпочити", - сказав правозахисник.

Він також заявив, що співробітники ізолятора періодично "погрожують розправою" Балуху за його дії.

Раніше Кримська правозахисна група повідомила, що активіста, який голодує, збираються відправити в карцер СІЗО на три дні за "порушення правил внутрішнього розпорядку".

"В'язням, які перебувають у карцері, забороняється листування, побачення, крім побачень з адвокатом, а також придбання продуктів харчування і предметів першої необхідності. Вони не мають права одержувати посилки та передачі, а користуватися спальним місцем можна тільки в спеціально відведені вночі години", - пояснили правозахисники.

Крім того, за їхніми даними, Балуха не помістили в карцер негайно, оскільки в СІЗО вже існує черга на відбування такого покарання.

Нагадаємо, раніше спікер Держдепартаменту США Гізер Нойєрт закликала російських окупантів у Криму звільнити політв'язня українця Володимира Балуха.

Балуха, обвинуваченого в зберіганні боєприпасів, засудили до трьох років і семи місяців колонії-поселення і штрафу в розмірі 10 тисяч рублів (близько 4,6 тис.) Українець свою провину не визнав.

Балух як активний прихильник української влади і Євромайдану, вивішував на своєму будинку табличку з написом "Вулиця Героїв Небесної сотні, 18" і український прапор. Після цього до нього приходив голова сільради з помічниками, погрожував, що його незалежна поведінка спричинить несприятливі наслідки, включаючи "виявлення" у Балуха зброї або наркотиків, і вимагав зняти табличку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram