ГоловнаПолітика

НАЗК конфіскувало в п'яти партій 1,3 млн гривень

За обсягом незаконних внесків лідирує Аграрна партія.

НАЗК конфіскувало в п'яти партій 1,3 млн гривень
Фото: dpsu.gov.ua

Національне агентство з питань запобігання корупції заявило про передачу до державного бюджету України 1,3 млн гривень незаконних внесків, конфіскованих у політичних партій за рішенням суду.

Такі дані озвучила член Національного агентства з питань запобігання корупції, екс-керівниця агентства Наталія Корчак під час презентації звітів політичних партій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за 2017 рік, пише Укрінформ.

"Національне агентство за минулий період поповнило держбюджет на суму понад 1,3 млн гривень. З невеликим відривом серед порушників Аграрна партія України та Всеукраїнське об'єднання патріотів "УКРОП". Ми розуміємо, що сьогодні ці партії не на державному фінансуванні, але ми прекрасно розуміємо, що такі партії формують політичний клімат і будуть активними учасниками наступних виборчих перегонів", - заявила вона.

За результатами аналізу звітів політичних партій, у Аграрної партії України за рішенням суду було конфісковано кошти на суму 500 тис. грн, у об'єднання "УКРОП" - 468 тис. грн, у "Самопочі" - 134 тис., Конгресу українських націоналістів - 101 тис., Прогресивної соціалістичної партії України - 42 тис. грн.

Водночас Корчак зазначила, що через затягування в судах термінів накладення адміністративних штрафів тільки на одному прикладі з позовом про конфіскацію коштів у політичної партії "Свобода" (через порушення порядку отримання внеску) до бюджету не надійшло понад 2 мільйони гривень.

Нагадаємо, усього чотири народні депутати не подали обов'язкову електронну декларацію за 2017 рік.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram