ГоловнаПолітика

Під час обшуку у лідера КПУ Симоненка СБУ вилучила пістолет з глушником

"Кремлівський вірус проплачених "переворотів" в Україні знайшов черговий "організм".

Співробітники Служби безпеки провели обшуки у лідера Комуністичної партії України Петра Симоненка, інформує прес-центр СБУ.

"У рамках кримінального провадження за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 109 і ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України слідчими СБУ проведено обшуки у громадянина України Петра Симоненка. Під час слідчих дій разом з агітаційними матеріалами, спрямованими на насильницьку зміну та повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, також вилучені предмети, схожі на пістолет АПС з глушником і 120 патронів до нього", - йдеться у повідомленні.

Фото: прес-центр СБУ

За словами голови СБУ Василя Грицака, кремлівський вірус проплачених "переворотів" в Україні знайшов черговий "організм".

"Але, на відміну від попередників, московські куратори гранатомета Симоненку вже не довірили, адже самі цілком усвідомлюють бутафорність чергового претендента на роль російської "Аврори" у Києві", - наголошують в СБУ.

Раніше ЗМІ повідомляли, що СБУ затримала громадянина РФ, який співпрацював із Симоненком і готував підпал машини голови українського Інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича.

Нагадаємо, в середу, 8 травня, СБУ провела обшуки у керівників компартії в Києві і області, під час яких були виявлені агітаційні матеріали із забороненою символікою тоталітарного режиму.

Вилучені агітматеріали планувалися для розповсюдження під час акцій 9 травня, щоб спровокувати зіткнення між активістами громадсько-політичних об'єднань.

Досудове розслідування проводиться у кримінальному провадженні за фактом вчинення дій з метою захоплення державної влади та державної зради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram