ГоловнаПолітика

Тверський суд Москви засудив українку до 10 діб арешту

Владиславу Соловей затримали у Москві 5 травня.

Тверський суд Москви засудив українку до 10 діб арешту
Фото: facebook.com/russidyaschaya

Тверський суд Москви засудив громадянку України Владиславу Соловей до 10 діб адміністративного арешту за участь в акціях протесту "Він нам не цар". Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на прес-секретаря суду Анастасію Дзюрко.

Соловей визнали винною у чиненні опору поліції під час розгону мітингу.

Інформацію про затримання Соловей підтверджує також проект "ОВД-Инфо" та українська правозахисниця Олександра Матвійчук.

"5 травня в Москві о 19:20 вечора вже далеко після закінчення всіх протестів затримали громадянку України Владиславу Соловей. За дивних обставин. Вона саме виходила з ресторану, коли на неї вказав співробітник Центру "Е". Владу окремо від усіх помістили в автозак і привезли в ОВС Можайський", - написала Матвійчук на своїй сторінці у Фейсбуці.

Дівчину деякий час тримали під приводом, що нібито її паспорт не пробивається по базі. Потім пред'явили адміністративне обвинувачення за ч. 1 ст. 19.3 КпАП РФ (Непокора законному розпорядженню співробітника поліції). І затримали на 48 годин. Зараз із нею вже працював незалежний адвокат Костянтин Маркін.

"Швидко зреагувало МЗС. Ми повідомили консула, він зустрівся з Владою і був присутній на судовому засіданні 7 травня. Тверський суд призначив Владі адміністративний арешт на 10 діб. І як мені сказали російські колеги, наразі вона єдина з усіх, кому "дали добу", - написала правозахисниця.

Матвійчук зазначає, що завдяки російським адвокатам, правозахисникам і волонтерам, українка отримала якісну і своєчасну правову допомогу, та буде забезпечена всіма необхідними речами під час відбування адміністративного покарання.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ оприлюднило заяву, яка засуджує свавілля поліції під час акцій протесту в Росії, однак не повідомило про затримання українських громадян. На момент публікації LB.ua не вдалося підтвердити в МЗС, що затримана Соловей є громадянкою України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram