ГоловнаПолітика

Україна засудила насильство силовиків на вчорашніх мітингах у РФ

"Це є ще одним свідченням страху режиму".

Україна засудила насильство силовиків на вчорашніх мітингах у РФ
МИД Украины
Фото: Макс Требухов

Україна засудила насильство щодо учасників акції протесту "Він нам не цар", яка пройшла вчора у низці міст Росії, і вимагає звільнення затриманих. Про це йдеться у заяві МЗС України на сайті відомства.

"В Україні рішуче засуджують грубі напади з боку каральних підрозділів кремлівського режиму на російських громадян, які вийшли на вулиці в рамках глобального мирного протесту #ОнНамНеЦарь", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що затримання та арешт понад 1600 мирних громадян є "ще одним свідченням страху режиму і проведення ганебної державної політики з придушення прав людини і основних свобод, спробою викорінити будь-яке інакомислення в Росії".

"Особливо обурює насильство щодо неповнолітніх громадян і молоді", - наголосили в МЗС.

Українська сторона спільно з міжнародними партнерами вимагає негайного звільнення незаконно затриманих і забезпечення їхніх прав на мирний протест.

Нагадаємо, вчора акції "Він нам не цар" пройшли в десятках російських міст. Їх організували прихильники Олексія Навального. Акції приурочені до інавгурації президента Володимира Путіна, яка відбудеться 7 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram