ГоловнаПолітика

Суд у Криму засудив українця до 2 років колонії-поселення за коментарі в соцмережі

Прокурор просив для Ігоря Мовенка два роки умовно.

Суд у Криму засудив українця до 2 років колонії-поселення за коментарі в соцмережі
Фото: Макс Требухов

4 травня підконтрольний РФ Гагарінський районний суд Севастополя визнав винним українця Ігоря Мовенка в публічних закликах до здійснення екстремістської діяльності" (ч. 2 ст. 280 КК Росії) і засудив його до двох років колонії-поселення. Про це повідомляє кореспондент LB.ua у Криму.

Обвинувачення стверджувало, що влітку 2016 року Мовенко залишив коментар у групі "Крим-Україна" у соцмережі "ВКонтакті", де висловив думку, що потрібно застосовувати насильство до тих, хто брав участь в окупації Криму. Прокурор попросив для Мовенка два роки умовно.

Перед оголошенням вироку українець просив у судді Павла Крилла "винести справедливе рішення".

Із зали суду Мовенка вивели в наручниках і відразу відвезли в сімферопольське СІЗО. Адвокат Оксана Железняк заявила, що захист має намір оскаржити вирок.

Нагадаємо, 7 вересня 2016 року в Севастополі невідомий побив Ігоря Мовенка на вулиці за те, що на рамі його велосипеда була символіка батальйону "Азов". Як потім з'ясувалося, нападник був співробітником поліції не під час виконання. У Мовенка діагностували відкриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, перелом основи черепа, перелом щелепи, закритий перелом кісток носа, контузію очного яблука.

Справу за побиття українця не відкрили, а Гагарінський райсуд Севастополя 22 вересня оштрафував Мовенка на 2000 рублів за "розповсюдження нацистської символіки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram