ГоловнаПолітика

Порошенко підписав закон, що дозволяє селам приєднуватися до міст обласного значення

Закон повинен був набути чинності 1 травня.

Порошенко підписав закон, що дозволяє селам приєднуватися до міст обласного значення
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко підписав закон, який дозволяє приєднання населених пунктів до об'єднаних громад міст обласного значення.

Про це свідчать дані на сторінці відповідного законопроекту №6466 на сайті Верховної Ради.

Документом дозволяється приєднання об'єднаних громад сіл і селищ до об'єднаних громад міст обласного значення без обов'язкового проведення місцевих виборів.

При цьому залишається можливість приєднання з подальшим призначенням виборів - тобто пропонується надати вибір способу приєднання громад.

Закон повинен був набути чинності 1 травня.

Віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко очікує, що до 2020 року 100% місцевих громад утворять об'єднані територіальні громади. При цьому він не виключає переходу від добровільного об'єднання до адміністративного.

Нагадаємо, 3 квітня Верховна Рада прийняла законопроект, який дозволяє громадам сіл і селищ приймати рішення про приєднання до міст обласного значення, з якими межують. Такі рішення можуть прийматися без обов'язкового проведення місцевих виборів.

Ухвалення законопроекту дозволить скористатися цими перевагами близько 1000 сільським і селищним радам навколо 150 міст.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram