ГоловнаПолітика

Аваков: Якщо немає поваги до законів України, подорожуйте в інші країни

Голова МВС прокоментував відмову у в'їзді росіянам, які не зняли "георгіївську стрічку".

Аваков: Якщо немає поваги до законів України, подорожуйте в інші країни

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Україна завжди радо зустрічає гостей, але вони повинні поважати наші закони.

Про це він заявив, коментуючи відмову у в'їзді росіянам, які не зняли георгіївську стрічку в аеропорту "Бориспіль", повідомляють на сайті МВС.

"Немає поваги до наших законів і до наших правил - подорожуйте в інші країни. Це стосується всіх громадян, не тільки Росії. У нас суверенна держава, яка має своє законодавство. Ми всім раді, крім порушників державного кордону", - сказав Аваков.

Голова Держприкордонслужби Петро Цигикал додав, що гості з Росії могли продовжити поїздку, якби відмовилися від забороненої символіки.

"Ви розумієте, що в Україні чинний Закон про декомунізацію, у нас комуністична символіка заборонена. Якби вони зняли георгіївські стрічки, вони продовжили б свій рух. Вони відмовилися, ще й поводилися агресивно", - сказав він.

Цигикал також повідомив, що відомство планує збільшити кількість пунктів пропуску для зручності туристів і гостей України.

Нагадаємо, георгіївська стрічка в Україні законодавчо заборонена з червня 2017 року. За її використання передбачено штраф від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів.

У Росії георгіївська стрічка як символ Перемоги почала використовуватися з 2005 року. З початком російської агресії проти України її почали використовувати сепаратисти і бойовики. У 2014 році її також використовували "Самооборона Криму" і проросійські сепаратисти на Донбасі.

Держприкордонслужба кілька разів відмовляла у в'їзді іноземцям, які везли георгіївські стрічки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram