ГоловнаПолітика

Міноборони назвало основні версії пожежі в Балаклії

Суха трава могла спалахнути через роботи з розмінування або під дією сонця.

Міноборони назвало основні версії пожежі в Балаклії
Фото: dsns.gov.ua

Міністерство оборони розглядає три версії виникнення пожежі на технічній території колишнього складу боєприпасів у Балаклії Харківської області, повідомив на брифінгу начальник озброєння ЗСУ Микола Шевцов.

Перша версія - суха трава загорілася на технічній території, не очищеній від вибухонебезпечних предметів, через потрапляння під гусениці пожежного танка елементів пороху.

Згідно з другою версією, загоряння трави сталося через потрапляння іскри з димаря труби пожежного танка.

За третьою версією, загорілися вибухонебезпечні предмети на технічній території під дією променів сонця.

Нагадаємо, вдень 3 травня на території військового арсеналу Міноборони України в Балаклії сталося загоряння сухої трави з подальшими вибухами боєприпасів. Зараз загоряння локалізовано, вибухи припинилися, залишаються два осередки пожежі. Вогонь гасять чотири пожежні танки та авіація.

У п'ятницю мешканці прилеглих територій повернулися додому, транспортне сполучення відновлено, залишився закритим тільки повітряний простір.

За фактом пожежі військова прокуратура порушила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу (недбале ставлення до військової служби, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану). Розслідування доручено поліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram