ГоловнаПолітика

Чергового голову ДАК "Хліб України" затримано на хабарі

Разом з ним спіймано директора дочірнього підприємства в Чернівцях і заступника мера.

Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Виконувача обов'язків голови правління Державної акціонерної компанії "Хліб України", директора дочірнього підприємства "Чернівецький комбінат хлібопродуктів" і заступника мера Чернівців затримали на хабарі.

"Правоохоронці встановили, що виконувач обов'язків голови правління ДАК "Хліб України", змовившись із директором дочірнього підприємства ДАК "Хліб України" "Чернівецький комбінат хлібопродуктів", а також із заступником міського голови Чернівців і юристом ДАК "Хліб України", вимагав від директора приватної компанії щомісяця платити неправомірну вигоду в розмірі 100 тис. гривень за невжиття заходів із розірвання договору оренди державного майна, а саме промислових приміщень. За результатами комплексу слідчих дій, проведених на території Києва і Чернівців, задокументовано отримання вищевказаними особами 200 тис. гривень неправомірної вигоди, які були передані їм двома траншами", - повідомляє прокуратура Києва.

Усіх фігурантів затримано, вирішується питання про висунення їм підозри за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання хабара).

Згідно з даними ЄДРПОУ, посаду в.о. голови правління ДАК "Хліб України" займає Андрій Поляков.

Нагадаємо, 12 вересня 2017 року правоохоронці затримали голову правління ДАК "Хліб України" Мирона Скородинського за підозрою в отриманні хабара в розмірі 7 тис. доларів. Підозрюваного затримали разом із посередником під час отримання всієї суми хабара за узгодження договору оренди майнового комплексу дочірнього підприємства ДАК "Хліб України" "Потаське хлібоприймальне підприємство".

14 вересня Печерський райсуд Києва відмовився заарештувати і відпустив Скородинського під заставу 128 тис. гривень. Пізніше суд відсторонив Мирона Скородинського з посади, але Скородинський успішно оскаржив це рішення.

ДАК "Хліб України" створили 1996 року рішенням уряду, щоб забезпечити інтереси держави в процесі приватизації галузі хлібопродуктів. Раніше в її складі було 113 дочірніх підприємств, але в результаті створення Державної продовольчо-зернової корпорації майже всі були виведені зі статутного капіталу "Хлібу України". Станом на весну 2016 року в складі компанії було тільки 6 робочих елеваторів і 5 адміністративних будівель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram