>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Україна оголосила про повну готовність до фіналу Ліги чемпіонів

"Це буде величний фінал для Ліги чемпіонів і для міста Києва", - заявив представник УЄФА.

Україна оголосила про повну готовність до фіналу Ліги чемпіонів
Фото: president.gov.ua

Україна повністю готова до проведення фінальних матчів футбольної Ліги чемпіонів-2018, заявив голова організаційного комітету, голова Адміністрації Президента Ігор Райнін.

Під головуванням Райніна пройшло чергове засідання Організаційного комітету з підготовки та проведення в Україні фінальних матчів ЛЧ, повідомляють на сайті голови держави.

"Нинішня подія - фінал Ліги чемпіонів - відбудеться завдяки скоординованим зусиллям різних органів під постійною координацією і за всебічної підтримки Президента України", - зазначив він.

Райнін нагадав, що Україна отримала право приймати фінальні матчі Ліги чемпіонів УЄФА з ініціативи президента Петра Порошенка і за підтримки Федерації футболу України.

"Свідченням високого рівня довіри до України є також той факт, що наша країна вже не вперше стає місцем, де проводять масштабні і видовищні події світового рівня", - додав Райнін.

24 травня відбудеться фінальний матч жіночої Ліги чемпіонів між німецьким "Вольфсбургом" і французьким "Ліоном" на стадіоні "Динамо" ім. Лобановського. А 26 травня на НСК "Олімпійський" у Києві відбудеться фінальний матч Ліги чемпіонів. У фіналі почесний трофей розіграють іспанська "Реал" і англійський "Ліверпуль".

"Україна ретельно готувалася до цієї події. Ми провели низку заходів, спрямованих на створення умов для проведення цих матчів", - підкреслив Райнін.

Він відзначив нещодавнє прийняття Верховною Радою законів, спрямованих на забезпечення належного проведення фінальних матчів Ліги чемпіонів 2018 року з футболу. Голова держави підписав ухвалені закони України про внесення змін до Податкового та Митного кодексів України і закон "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування".

Згідно з внесеними змінами, звільняються від податку на доходи фізичних осіб і військового збору доходи, отримані представниками УЄФА, членами команд і делегацій. Також звільнені від оподаткування ввізним митом товари, що ввозяться УЄФА на територію України.

Голова Адміністрації Президента висловив упевненість, що 11-12 травня представники УЄФА за результатами візиту нададуть фінальний звіт про гарантії безпечного функціонування всіх необхідних для проведення матчу систем і завершення всіх робіт і позитивно оцінять роботи.

"Безумовно, залишається вирішити питання безпеки та громадського порядку. І це найголовніше питання", - підкреслив Райнін. За його словами, фінальні матчі Ліги чемпіонів УЄФА за своїм статусом належать до заходів підвищеного ступеня ризику, тому правоохоронні структури повинні продемонструвати свій професіоналізм і мінімізувати всі можливі ризики для людей, які відвідають Україну.

Зі свого боку, виконавчий директор УЄФА Events SA Мартін Каллен подякував усім членам Організаційного комітету за підготовчу роботу.

"Це сталося саме завдяки вам. Безперечно, це буде величний фінал для Ліги чемпіонів і для міста Києва", - сказав Каллен.

Відзначивши, що до проведення фіналу залишається ще три тижні, він висловив упевненість, що "все вдасться організувати на належному рівні".

"Я впевнений, що після фіналу ми всі будемо задоволені результатом", - підсумував директор УЄФА Events SA.

Нагадаємо, 15 вересня 2016 року УЄФА прийняла рішення про проведення фінального матчу Ліги чемпіонів-2018 у Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram