ГоловнаПолітика

Суд оштрафував заступника голови Держрибагентства за призначення премій колишній дружині

Точна сума штрафу, яку повинен виплатити Кравченко, не вказана.

Суд оштрафував заступника голови Держрибагентства за призначення премій колишній дружині
Фото: trud-ost.ru

Шевченківський районний суд Києва оштрафував заступника голови Державного агентства рибного господарства Андрія Кравченка за призначення премій своїй колишній дружині.

Про це повідомляють на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції.

"За результатами перевірки інформації, що надійшла в НАЗК, встановлено, що заступник голови Держрибагентства видавав накази про премії своїй колишній дружині, з якою він перебуває в особистих позаслужбових відносинах. Такі дії містять ознаки адміністративного правопорушення, відповідальність за яке передбачена частиною 2 статті 172-7 КУпАП - вчинення дій в умовах реального конфлікту інтересів", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку із цим уповноважена особа НАЗК, відповідно до вимог ч.3. ст.12 Закону "Про запобігання корупції", в лютому 2018 року склала відповідний протокол про адміністративне правопорушення.

Згідно із судовим рішенням на Кравченка накладено адміністративний штраф у межах санкції, передбаченої вказаною статтею КпАП.

Точна сума штрафу, яку повинен виплатити Кравченко, не вказана, але ця стаття передбачає штраф у розмірі від 200 до 400 неоподатковуваних доходів громадян (3400 - 6800 гривень).

Нагадаємо, в липні минулого року голова Держрибагентства Ярем Ковалів подав у відставку. У серпні уряд призначив на цю посаду дипломата Ярослава Бєлова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram