ГоловнаПолітика

Другого підозрюваного у побитті нардепа Найєма узяли під домашній арешт

19-річному раніше судимому громадянину України Ахмету Саїтову інкримінують "хуліганство, вчинене групою осіб".

Другого підозрюваного у побитті нардепа Найєма узяли під домашній арешт

Другого підозрюваного у нападі на народного депутата Мустафу Найєма взяли під нічний домашній арешт. Таке рішення ухвалив Шевченківський районний суд Києва, розглянувши клопотання прокуратури, повідомляє Громадське.

19-річному підозрюваному, раніше судимому громадянину України Ахмету Саїтову інкримінують порушення ч. 2 статті 296 Кримінального кодексу - "хуліганство, вчинене групою осіб".

Прокуратура клопотала про взяття Саїтова під варту без можливості застави. Прокурор також заявив про погрози в соціальних мережах, про які раніше говорили адвокат Мустафи Найєма і його брат, і це було аргументом сторони обвинувачення для взяття Саїтова під варту.

Зі свого боку адвокат підозрюваного просив легкого запобіжного заходу для нього. Саїтов ніде не працює і не навчається. Він цілком згоден зі своїм адвокатом і нічого не коментував на засіданні.

Також Доманський сказав, що повідомлення про погрози в соціальних мережах є не аргументованими. Захист Саїтова заявив, що потерпілий депутат Найєм під час надання свідчень у справі був під дією знеболювальних препаратів, "які могли вплинути на свідчення".

Раніше адвокат Мустафи Найєма заявила про погрози в бік депутата.

2 травня одного з підозрюваних в нападі на народного депутата Мустафу Найєма взяли під цілодобовий домашній арешт до 30 червня.

Взятий під домашній арешт Саїтов Магомед-Салі Арбуєвич є одним з п'яти підозрюваних у нападі на Найєма. Трьох з них затримали відразу після конфлікту, один втік з країни, особу ще одного нападника встановлюють.

Нагадаємо, ввечері 30 квітня на Найєма напали в центрі Києва через конфлікт на дорозі. За попередніми даними, народний депутат не хотів порушувати ПДР і не пропустив водія "Мерседеса", який збирався поїхати на заборонний знак. Відбулася словесна перепалка, яка переросла в бійку.

Поліція затримала трьох підозрюваних у нападі. Ще один - Саїтов, який безпосередньо і вдарив Найєма, вилетів у Баку. Усі підозрювані - представники чеченської діаспори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram