ГоловнаПолітика

РНБО ввела синхронізовані зі США санкції проти Росії

Крім того, було продовжено дію санкцій, застосованих у попередні роки.

РНБО ввела синхронізовані зі США санкції проти Росії
Фото: 24 канал

Рада національної безпеки і оборони ввела синхронізовані зі США санкції щодо російських компаній і громадян через агресію проти України.

Про це інформує прес-служба РНБО.

Згідно з повідомленням, у середу відбулося засідання РНБО, на якому було розглянуто питання запровадження персональних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) щодо юридичних та фізичних осіб, пов'язаних з російською агресією проти України, а також щодо яких були застосовані відповідні рішення урядами США та країн Європейського Союзу.

Наголошується, що санкції вводяться за ініціативою Кабінету Міністрів, Служби безпеки України, Національного банку на 3 роки або безстроково щодо фізичних і юридичних осіб, причетних до російської агресії проти України, до підготовки та проведення незаконного голосування у анексованому Росією Криму в рамках виборів Президента РФ, представників російської окупаційної адміністрації в Криму, бойовиків російських збройних формувань на окупованій території Донецької і Луганської областей тощо.

Також введені санкції щодо осіб, причетних до інформаційної та кіберагресії проти України, до протиправних дій проти громадян України, які незаконно утримуються в Росії, депутатів Державної думи і членів Ради федерації Федеральних зборів Російської Федерації тощо.

Крім того, було продовжено дію санкцій, застосованих у попередні роки.

Нагадаємо, наприкінці квітня Трамп і Меркель підтвердили спільну позицію щодо санкцій проти Росії. Мета санкцій - змусити РФ поважати суверенітет і територіальну цілісність України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram