ГоловнаПолітика

В Одесі розпочався марш націоналістів

Правоохоронці зазначають відсутність серйозних конфліктів серед учасників і глядачів.

В Одесі розпочався марш націоналістів
Фото: novosti-n.org

В Одесі українські націоналісти вийшли на так званий "марш українського порядку". У заході беруть участь, за оцінками поліції, від 700 до 1000 осіб, зокрема представники партій "Національний корпус", ВО "Свобода" та руху "Правий сектор", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За оцінками місцевих ЗМІ, в марші беруть участь близько 3 тис. осіб.

Марш стартував від пам'ятника Тарасу Шевченку, учасники акції скандують традиційні націоналістичні гасла: "Україна - понад усе!", "Слава нації - смерть ворогам" тощо.

Згідно із заявами організаторів маршу, цей захід має на меті продемонструвати перемогу українського народу, який 2 травня 2014 року в Одесі зупинив сценарій розвалу країни.

Раніше цього дня співробітники поліції під час проведення заходів щодо охорони громадського порядку в Одесі у зв'язку з річницею подій 2 травня 2014 року виявили на вул. Жуковського, якою повинен пройти марш, чоловіка з предметом, схожим на гранату. Зараз чоловіка затримали, його особу встановлюють.

Охорону громадського порядку в Одесі в середу, 2 травня, забезпечують близько 2,3 тис. силовиків - поліцейських, бійців Нацгвардії України та співробітників СБУ.

До цього часу заходи з нагоди річниці подій 2 травня 2014 року проходили без суттєвих правопорушень. Поліція зафіксувала тільки словесні перепалки і одну бійку між ідеологічними опонентами.

Нагадаємо, під час громадянських зіткнень 2 травня 2014 року в Одесі загинули 48 людей і понад 200 отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram