ГоловнаПолітика

НАБУ передало до суду справу голови Деснянської РДА Києва

Чиновник приховав доходи в декларації за 2015 рік.

НАБУ передало до суду справу голови Деснянської РДА Києва
Фото: facebook.com

Національне антикорупційне бюро передало до суду справу про внесення недостовірних даних у декларацію головою Деснянської РДА Києва. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Мова йде про Геннадія Заболотного, який обійняв посаду голови РДА у січні 2018 року.

За даними слідства, чиновник, який на час вчинення злочину обіймав посаду голови Березівської районної державної адміністрації Одеської області, вніс недостовірні дані в щорічну е-декларацію за 2015 рік.

"Мова йде про відомості щодо земельної ділянки, яка перебувала у користуванні підозрюваного, а також дані про корпоративні права його дружини на суму понад 2 млн гривень, які раніше належали підозрюваному і були безоплатно відчужені на її користь 2015 року", - повідомили в НАБУ.

На думку слідства, чиновники таким чином намагався приховати значну частину статків сім'ї через небажання оприлюднювати такі дані у відкритих джерелах.

Читайте також: СБУ виклало приховану зйомку щодо затриманого на великому хабарі СБУшника

У разі визнання винуватості чиновника йому загрожує покарання у вигляді штрафу від 2500 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на термін від 150 до 240 годин, або позбавлення волі на строк до двох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Обвинувальний акт стосовно посадовця САП скерувала в Березівський районний суд Одеської області 27 квітня 2018 року. У НАБУ також нагадали, що 20 березня 2018 року Заболотному було повідомлено про підозру. 17 квітня 2018 року посадовій особі та її захисникам було надано доступ до матеріалів кримінального провадження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram