ГоловнаПолітика

Прикордонники не пустили в Україну громадян Чехії, Італії та Росії

Іноземці поширювали проросійську пропаганду про війну на Донбасі.

Прикордонники не пустили в Україну громадян Чехії, Італії та Росії
Фото: dpsu.gov.ua

Троє іноземців не змогли потрапити в Україну через проросійську діяльність. 1 травня Держприкордонслужба України не пустила громадян Італії, Чехії та Росії на територію України, повідомляє прес-служба відомства.

"Двох іноземців не пропустили через кордон в аеропорту "Бориспіль" на підставі інформації, що надійшла від інших правоохоронних органів. Ідеться про те, що ці громадяни - Італії та Чехії - неправдоподібно висвітлювали події, що відбувалися впроддовж останнього періоду в Україні", - сказано в повідомленні.

У відомстві додають, що один громадянин Італії під виглядом фотографа свого часу перебував на території окупованого Донбасу і неодноразово виступав на так званому телебаченні "Оплот TV".

Читайте також: На Куликовому полі в Одесі відбулися невеликі сутички

"У програмах він озвучував відверто брехливу інформацію про перебіг подій на сході України. А  громадянин Чехії, якого не пропустили в Україну, виявився журналістом політичного видання, який також перекручував інформацію і помилково висвітлював події, що відбуваються в Україні", - відзначають у ДПС.

Також повідомляють, що одного громадянина Росії співробітники Держприкордонслужби не пропустили в Україну вже за результатами бесіди, оскільки він не зміг підтвердити мету своєї поїздки. Відзначають, що він прибув з двома дітьми як представник фірми з продажу дизайнерського одягу, а насправді виявився політичним оглядачем російського видавництва.

Нагадаємо, Державна прикордонна служба відзвітувала про впровадження біометричного контролю  на 160 контрольно-пропускних пунктах. Усі вони підключені до баз Інтерполу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram