ГоловнаПолітика

Помічник держсекретаря США Мітчелл прибув в Україну і провів зустріч з Гройсманом

Сторони обговорили співпрацю з МВФ, протидію російській агресії, а також питання взаємної торгівлі.

Помічник держсекретаря США Мітчелл прибув в Україну і провів зустріч з Гройсманом
Фото: kmu.gov.ua

Помічник держсекретаря США у справах Європи та Азії Весс Мітчелл провів зустріч із прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом у Києві.

Про це повідомляють на сайті Кабінету Міністрів.

"Вітаю в будинку уряду помічника держсекретаря США Весса Мітчелла. Це наша друга зустріч за останні місяці. На порядку денному найбільш актуальні для нас питання: подальша співпраця з МВФ, протидія російській агресії, а також поглиблення наших торгових зв'язків", - написав Гройсман у своєму мікроблозі Twitter.

Він також опублікував фото зустрічі.

Гройсман запевнив Мітчелла: Україна була і залишається сильним і надійним партнером США в регіоні, тому на порядку денному взаємної співпраці є чимало питань, вирішення яких має стратегічне значення для обох країн.

"У нас є багато питань порядку денного, які ми готові обговорити", - сказав прем'єр.

Сторони обговорили питання, що стосуються співпраці з Міжнародним валютним фондом, протидії російській агресії - в тому числі на міжнародній арені, а також питання взаємної торгівлі, перш за все - в контексті обмежень на імпорт металопродукції в США.

Гройсман наголосив, що співпраця з міжнародними фінансовими організаціями дуже важлива для України, в тому числі з урахуванням боргів, узятих до 2014 року. Він нагадав, що зараз з МВФ ведуть переговори з двох питань - створення Антикорупційного суду і введення ринкової формули визначення ціни на газ для споживачів. У контексті цін на паливо прем'єр повідомив, що українська сторона має свій варіант вирішення, але підтримка США в цьому питанні буде дуже актуальною.

"Я розумію, як це непросто бути в такій ситуації, в якій зараз Україна. Але наш пріоритет - щоб Україна була стабільною і безпечною. Моя пропозиція - робіть усі необхідні кроки, які у вашій компетенції, щоб показати МВФ, що ваші наміри серйозні. Аналіз ситуації, аргументація рішень і їх реалізація повинні спрацювати", - підкреслив Мітчелл.

У контексті торговельних відносин сторони домовилися продовжувати переговори. Гройсман також запросив Мітчелла взяти участь у запланованій на червень Другій конференції з питань реформ, яка відбудеться в Данії.

Нагадаємо, Мітчелл став помічником держсекретаря у справах Європи і Євразії 12 жовтня 2017 року. Він змінив на цій посаді Вікторію Нуланд. У листопаді минулого року Мітчелл відвідав Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram