ГоловнаПолітика

Мінприроди просить ООН перевірити російський звіт про зміни клімату

Росія включила в свою статистику дані українського Криму і Севастополя.

Мінприроди просить ООН перевірити російський звіт про зміни клімату
Демонстрация во время Парижской конференции
Фото: EPA/UPG

Росія грубо порушила низку міжнародних документів, включивши дані про АР Крим у звітність про викиди та абсорбції парникових газів. Про це заявила директор департаменту з питань зміни клімату і збереження озонового шару Мінприроди Світлана Гринчук на 48-му засіданні допоміжних органів Конвенції ООН зі зміни клімату.

Про це повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів України.

"АР Крим була і залишається українською територією, яка зараз у результаті російської військової агресії окупована. І включення РФ у звітність про викиди та абсорбції парникових газів статистичних показників по території АР Крим та м. Севастополь є неприйнятним. Це грубе порушення статуту ООН, Гельсінського заключного акта і статуту Ради Європи. Ми закликаємо сторони і Секретаріат РКЗК ООН підтримати збереження суверенітету і територіальної цілісності України", - заявила Гринчук на відкритті сесії.

Заяву української делегації підтримали своїми виступами представники делегації США, Канади та Австралії.

Читайте також: Годинник Судного дня перевели ще на 30 секунд уперед

Одним із важливих завдань української делегації на конференції Сторін у Бонні - протистояти зміні статусу Криму і не допустити публікації на сайті Секретаріату інформацію, яку Росія подає з даними території Криму.

"Ми закликаємо не визнавати будь-якої зміни статусу АР Крим і просимо провести перевірку звітності, представленої Росією", - зазначила Гринчук.

Нагадаємо, у квітні відомий американський адвокат, 60-річний Девід Бакл загинув після того, як підпалив себе в парку Нью-Йорка на знак протесту проти зміни клімату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram