ГоловнаПолітика

В Одесі з'явилася поліцейська спецгрупа для патрулювання катакомб

Силовики вирішили взяти під контроль одеські підземелля.

В Одесі з'явилася поліцейська спецгрупа для патрулювання катакомб
Фото: скриншот из видео

В Одесі в рамках підготовки до роковин трагічних подій 2 травня 2014 року, коли загинули 48 осіб, Національна поліція в складі батальйону спеціального призначення створила спецгрупу для патрулювання катакомб. Про це йдеться в сюжеті телеканалу "Еспресо".

Протяжність одеських катакомб становить 3 тисячі кілометрів. Підземелля іноді використовують злочинці для переховування або зберігання зброї. Наприклад, один із прихильників "руского міра", який у січні влаштував перестрілку в центрі Одеси, убивши двох людей і поранивши трьох поліцейських і перехожого, в катакомбах під власним будинком облаштував майстерню з виробництва зброї.

У зв'язку з цим у поліції побачили потребу патрулювати катакомби, щоб виявляти протиправні дії.

Як розповів командир спецгрупи, в підготовці силовиків, які працюють під землею, акцент робиться на психологічній підготовці, оскільки вже через 30 хвилин "без світла починаються свої психологічні процеси". Поліцейських навчають, як вижити під землею без світла, води і їжі протягом декількох діб. Їх форма зшита зі спеціальної тканини, яка утримує тепло, а бронежилети зроблені зі спеціального легкого, але надійного сплаву.

Залучили до патрулювання і поліцейських собак.

Навчання силовики пройшли у професійних дигерів.

Нагадаємо, 2 травня 2014 року в Одесі під час масових заворушень загинули 48 осіб і понад 200 були поранені. Більшість жертв трагедії загинули в Будинку профспілок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram