ГоловнаПолітика

США і Франція готові фінансувати миротворчу місію на Донбасі, - Гримчак

Німеччина розглядає можливість фінансування.

США і Франція готові фінансувати миротворчу місію на Донбасі, - Гримчак
Фото: mtot.gov.ua

США і Франція заявили про те, що вони готові фінансувати миротворчу місію на Донбасі.

Про це заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак розповів в ефірі 5 каналу.

"На сьогодні у нас є заява від США, що вони готові фінансувати цю миротворчу місію. У нас є заява Франції, що вони готові фінансувати, і у нас є заява Німеччини - вони готові розглянути таке фінансування. Тобто найголовніше у нас є - розрахунки і угода про донорів цієї операції. Тобто фактично потрібно знайти війська, озброєння та ін.", - сказав Гримчак.

За його словами сьогодні десятки країн заробляють на миротворчих місіях, посилаючи свої війська.

"Тому я не думаю, що у нас є проблеми" - додав заступник міністра.

Заступник голови МінОТ також назвав попередню кількість задіяних у місії військових.

"У нас уже експертні висновки екс-генерального секретаря пана Расмуссена, який сказав, що 20-25 тисяч потрібно військових і 5000 поліцейських міжнародної місії. У нас є домовленості з деякими країнами про те, що вони готові виділити свої війська. Це не ми домовляємося , це ООН повинна домовлятися. Але попередньо ми маємо сьогодні узгодження фактично з усіма нашими союзниками в тому, що вони підтримують місію. І найголовніше - це не війська. Війська можна знайти, їх багато по світу. Можна взяти і війська Мексики. Але головне - хто за це буде платити", - підкреслив Гримчак.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що миротворча місія на Донбасі не зможе початися до кінця 2018 року, оскільки для прийняття відповідного рішення потрібно значно більше часу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram