ГоловнаПолітика

Порошенко підтвердив прибуття Javelin в Україну

"Ціна за триваючу агресію проти України для Кремля має і надалі зростати".

Порошенко підтвердив прибуття Javelin в Україну
Фото: Цензор

Президент України Петро Порошенко підтвердив поставку в Збройні сили України протитанкових ракетних комплексів Javelin зі США.

"Вітаю жвавий інтерес - і в Україні, і за її межами - до постачання нам комплексів Джавелін. Можу лише підтвердити, що так, довгоочікувана зброя прибула до українського війська. І значно зміцнила потужний стримуючий ефект нашої боєздатності і євроатлантичної безпеки. Продовжуємо працювати над зміцненням нашого оборонного потенціалу з метою відсічі російській агресії", - написав президент у фейсбуці в понеділок увечері.

Глава Української держави висловив щиру подяку президенту США Дональду Трампу за рішення "на підтримку України, на захист свободи та демократії".

"Вашингтон не лише виконав нашу спільну домовленість - він продемонстрував лідерство і важливий приклад", - зазначив Порошенко.

Він заявив, що розраховує на твердість позиції всіх партнерів України, передусім країн "Великої сімки" (G7).

"Ціна за триваючу агресію проти України для Кремля має і надалі зростати", - заявив глава Української держави.

Нагадаємо, Держдеп США схвалив продаж Україні американських протитанкових ракетних комплексів Javelin на 47 млн доларів.

У січні начальник Генштабу розпорядився підготувати ЗСУ до прийняття на озброєння "джавелінів". Коли саме Україна отримає протитанкові комплекси, не повідомлялося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram