ГоловнаПолітика

Вілкул анонсував участь депутатів Європарламенту в Марші 9 травня в Дніпрі

Опозиціонер закликав правоохоронні органи забезпечити порядок і не допустити провокацій.

Вілкул анонсував участь депутатів Європарламенту в Марші 9 травня в Дніпрі
Александр Вилкул
Фото: Макс Левин

Співголова фракції "Опозиційного блоку" в парламенті Олександр Вілкул заявив, що в "Марші Миру" 9 травня в Дніпрі візьмуть участь депутати Європейського парламенту.

"У всіх цивілізованих країнах нацизм засуджений. Тому ситуація в Україні з різким зростанням націоналізму, руйнуванням пам'ятників солдатам Великої Вітчизняної і переглядом історії викликає осуд і в Євросоюзі, і в США. Правоохоронні органи зобов'язані забезпечити порядок і не допустити провокацій з боку радикалів, - наголосив Вілкул. - Нинішня влада в Україні переписує історію і це негативно оцінюють наші міжнародні партнери. Багаточисельний Марш Миру - це символ того, що розсудливі люди в Україні об'єднуються; що нас більше, ніж тих, хто руйнує. Після перемоги на виборах наша країна стане мирною і розвиненою".

Нагадаємо, в Дніпрі 9 травня 2017 року під час ходи до монументу Слави відбулися сутички між ветеранами АТО, молодими людьми спортивної зовнішності та поліцією. Поліція застосувала кийки, постраждали декілька ветеранів АТО, одного з розбитою головою забрала "швидка". Всього, за даними поліції, постраждали 14 осіб.

За подіями 9 травня в Дніпрі прокуратура розслідує кримінальні провадження за кількома статтями Кримінального кодексу: хуліганство, масові заворушення, умисне заподіяння побоїв або заподіяння тілесного ушкодження службовій особі і перевищення повноважень.

За результатами тих подій були звільнені з посад керівники управлінь Національної поліції України в Дніпропетровській області та в Дніпрі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram