ГоловнаПолітика

Російський суд продовжив арешт українцю Павлові Грибу ще на два місяці

Побачитися з матір'ю хлопцеві так і не дозволили.

Російський суд продовжив арешт українцю Павлові Грибу ще на два місяці
Павел Гриб
Фото: facebook.com / Ігор Гриб

Російський суд продовжив арешт незаконно утримуваному в СІЗО Краснодара 19-річному українцеві Павлу Грибу на два місяці, повідомило "Громадське" з посиланням на батька Павла - Ігоря Гриба.

За словами Ігоря Гриба, засідання суду відбулося в закритому режимі в суботу, 28 квітня.

Суддя, побачивши українського консула й матір Павла Гриба, попросив їх залишити приміщення суду. Особистого побачення з матір'ю Павлу так і не надали.

"Щойно побачили в залі матір і генерального консула, суддя оголосив, що засідання є закритим і їх попросили вийти", - сказав Ігор Гриб.

За його словами, за понад 8 місяців, які Павло Гриб перебуває в СІЗО, йому не було надано жодного побачення з матір'ю. "Ми за цей час отримали від нього тільки один лист, і він отримав якийсь лист від громадянина України", - додав він.

Ігор Гриб зазначив, що за час перебування в СІЗО у його сина значно погіршився зір.

"З огляду на хворобу, що у Павла, не доводиться говорити про стан поліпшення... Останнім чином у Павла дуже погіршився зір. І на останніх допитах, коли йому давали підписувати документи, він дуже напружував очі", - сказав батько політв'язня.

Нагадаємо, про зникнення Павла Гриба наприкінці серпня повідомив його батько - колишній прикордонник, військовий капелан Ігор Гриб. За його словами, 24 серпня його син виїхав до білоруського Гомеля, де мав зустрітися з дівчиною з Росії, з котрою познайомився в соціальних мережах. Однак після перетину кордону Білорусі хлопець пропав.

У місцевій поліції батькові повідомили, що Павло Гриб перебуває в розшуку за статтею "Терористичний акт", а ініціатором розшуку є управління ФСБ Росії по Краснодарському краю в місті Сочі. Пізніше стало відомо, що  Павло Гриб був заарештований у Краснодарі.

Федеральна служба безпеки підозрює Павла Гриба в підготовці теракту в школі. За версією слідства, Гриб запропонував знайомій дівчині з Сочі підірвати бомбу на лінійці.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram