ГоловнаПолітика

Суддю Подільського суду Києва повідомили про підозру

Сума хабара - 10 тисяч доларів.

Суддю Подільського суду Києва повідомили про підозру
Фото: nabu.gov.ua

27 квітня суддю Подільського районного суду Києва, а також заступницю керівника апарату цього ж суду повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.369-2 Кримінального кодексу України (Зловживання впливом).

Підозру підписав керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, повідомляють на сайті Національного антикорупційного бюро.

За даними Українських Новин, йдеться про суддю Тетяну Войтенко і заступницю апарату суду Юлію Чубко.

"Як встановило слідство, заступниця керівника апарату Подільського районного суду Києва у змові з суддею цього ж суду вчинили умисні дії, в результаті яких отримали неправомірну вигоду в розмірі 10 тис. доларів. В обмін на ці кошти вони обіцяли вплинути на іншого суддю цього ж суду, щоб той ухвалив рішення на користь фізичної особи-позивача, яка вимагала від приватної компанії відшкодувати матеріальні збитки, упущену вигоду і компенсувати моральну шкоду, заподіяну діями відповідача", - сказано в повідомленні.

У Подільському суді і за місцем проживання підозрюваних НАБУ і СБУ провели обшуки та вилучили частину хабара.

Цю справу детективи НАБУ розслідують з жовтня 2017 року.

Нагадаємо, правоохоронці перевіряли інформацію про причетність до цього злочину ще одного судді Подільського суду - Галини Супрун. Однак у повідомленні НАБУ про оголошення їй підозри не згадано.

Напередодні детективи Національного антикорупційного бюро затримали суддю Голосіївського районного суду Києва Андрія Новака під час отримання тисячі доларів. Також затримали посередника, який передав гроші, - колишнього суддю Голосіївського райсуду Олександра Білика.

Новак вимагав 8000 доларів за задоволення цивільного позову про поновлення на роботі і виплату компенсації громадянину в розмірі 1,5 млн грн. Його затримали під час отримання останньої частини хабара.

Під час затримання в Новака вилучили бойовий пістолет, а в Білика - кокаїн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram