ГоловнаПолітика

У Раді почали процес перейменування Дніпропетровської області в Січеславську

150 депутатів поставили підписи під відповідним законопроектом.

У Раді почали процес перейменування Дніпропетровської області в Січеславську

150 депутатів подали законопроект, яким пропонують внести зміни до Конституції і перейменувати Дніпропетровську область у Січеславську.

Таке число співавторів документа обумовлено тим, що проект закону про внесення змін до Конституції України може бути поданий не менш ніж однією третиною від конституційного складу Верховної Ради (450 депутатів).

Текст законопроекту №8329 від 27 квітня поки що не доступний на сайті парламенту.

Ініціатором законопроекту в фейсбуці назвав себе нардеп з Дніпра Андрій Денисенко (позафракційний).

Позафракційний депутат Олег Петренко повідомив "Українські новини", що може відкликати свій підпис, оскільки багато місцевих жителів проти перейменування області саме в Січеславську. Водночас, за його словами, у них немає заперечень проти перейменування її в Дніпровську.

Нагадаємо, 19 травня 2016 року Верховна Рада перейменувала Дніпропетровськ у Дніпро в рамках закону про декомунізацію. З назви міста прибрали згадку про більшовицького функціонера Григорія Петровського.

На відміну від міст, назви областей зафіксовані в Конституції, і щоб їх змінити, потрібно пройти тривалу процедуру, при цьому на фінальному етапі знадобиться не менш ніж 300 голосів нардепів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram