ГоловнаПолітика

Холодницького перевіряють на причетність до вимагання $2 млн (оновлено)

ГПУ проводить обшуки в "неформального помічника" голови САП.

Холодницького перевіряють на причетність до вимагання $2 млн (оновлено)
Фото: Lb.ua

Департамент з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури проводить обшук у такого собі Богдана Якимця в рамках кримінального провадження за фактом вимагання 2 млн доларів у колишнього голови харківської податкової Станіслава Денисюка.

Обшуки агентству УНН підтвердив керівник департаменту Володимир Гуцуляк.

Інформацію про обшук вранці розповсюдило агентство ZIK з посиланням на джерела. Якимця при цьому назвали "неформальним помічником" голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

Як раніше говорив генпрокурор Юрій Луценко, саме в рамках справи про вимагання хабара в Денисюка департамент Гуцуляка встановив пристрій прослуховування в кабінеті Холодницького, оскільки були зафіксовані контакти вимагача, "в тому числі з оточення керівництва САП". Також Луценко повідомив, що вимагачу під контролем силовиків була передана частина суми, яку він вимагав, - 200 тисяч доларів.

Оновлення. На сайті Генпрокуратури зазначено, що слідчі повідомили про підозру особам, причетним до заволодіння шахрайським шляхом 200 тис. доларів.

Зазначено, що після затримання в травні 2017 року Денисюка "зловмисники шляхом зловживання довірою раніше знайомих їм дітей затриманого, користуючись тим, що останні перебували в пригніченому стані, заволоділи їхніми грошовими коштами в розмірі 200 тис. доларів за нібито вирішення шахраями питання про уникнення їхнім батьком реальної міри покарання і конфіскації майна, не маючи на меті фактично здійснювати такі дії".

На підставі ухвали Печерського районного суду Києва проведено обшуки за місцем роботи, реєстрації та проживання фігурантів і повідомлено їм про підозру за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) КК України.

"У цей час слідством встановлюється коло й інших осіб, які також можуть бути причетними до скоєння злочину", - додали в ГПУ.

Нагадаємо, Денисюка зараз утримують під вартою як підозрюваного у справі про податкові майданчики екс-міністра податків і зборів Олександра Клименка. Цю справу розслідує військова прокуратура.

При цьому дочка Денисюка Тетяна, яка є суддею Господарського суду Харківської області, в грудні 2016 року своїм рішенням передала "Карпатинадраінвест" газ, видобутий компанією "Укргазвидобування". "Карпатинадраінвест" - компанія нардепа-втікача Олександра Онищенка, проти якого розслідують справу НАБУ і САП. За деякими даними, хабар вимагався за непритягнення Тетяни Денисюк до відповідальності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram