ГоловнаПолітика

Яценюк пообіцяв захищати Гройсмана

"Нинішній Кабмін повинен спокійно допрацювати до наступних парламентських виборів".

Яценюк пообіцяв захищати Гройсмана
Фото: прес-служба РНБОУ

Колишній прем'єр-міністр, лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк не бачить підстав для відставки уряду Володимира Гройсмана і пообіцяв захищати його від брудних політичних нападок.

Про це він заявив в інтерв'ю "Фокусу".

Яценюк упевнений, що нинішній Кабінет Міністрів піде у відставку вже після проведення парламентських виборів.

"Я не бачу таких умов і підстав (для зміни уряду, - ред.). І я буду захищати Кабмін від брудної політичної боротьби і політичних нападок, не дам можливості повторити з цим урядом те, що робили зі мною", - зазначив він.

На його думку, це "нонсенс", коли фракція БПП, яка брала участь у формуванні уряду, є єдиною фракцією, яка вимагає звіту Кабміну.

"Це повторення класичного сценарію дворічної давності. Тоді все розвивалося один в один: давайте отримаємо звіт, а потім будемо збирати голоси про відставку уряду", - сказав Яценюк.

На його думку, вимога звіту в цьому випадку може бути "політичною інтригою". Він додав, що мав з цього приводу розмову з президентом Петром Порошенком і закликав його дати уряду можливість працювати, "в тому числі і для забезпечення шансів на перемогу" діючого голови держави на наступних виборах.

Нагадаємо, 18 квітня комітет Верховної Ради з питань економічної політики мав заслухати звіт про результати роботи уряду за 2017 рік. Однак пізніше звіт перенесли на червень. Після розгляду звіту в комітеті Рада повинна його розглянути, а потім затвердити або відхилити. В останньому випадку можлива відставка уряду Гройсмана.

Сам Гройсман заявив, що не боїться йти у відставку, а тиснути на нього не вийде. Він також заявив, що хоче брати участь у виборах Ради з командою "відданих людей".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram