ГоловнаПолітика

У Києві відключать гарячу воду до літа

Гідравлічні випробування і переукладання договорів на постачання газу об'єднали в часі.

У Києві відключать гарячу воду до літа
Фото: Макс Требухов

Майже в усьому Києві, крім Деснянського і Дніпровського районів, відключать гарячу воду до 1 червня, повідомляють на сайті міськадміністрації.

Влада Києва пояснила такий крок початком щорічних гідравлічних випробувань теплових мереж і переукладанням договорів на постачання газу. Столичні теплові мережі, якими з 2001 року керує "Київенерго", після 30 квітня будуть передані комунальному підприємству "Київтеплоенерго".

"Місто об'єднало в часі ці процеси - технічні регламентні роботи з підготовки мереж до зими і процес переукладання договорів на постачання газу. Для їх виконання районні теплові мережі змушені тимчасово припинити гаряче водопостачання планово до 1 червня", - йдеться в повідомленні КМДА.

Гарячої води не буде у Святошинському, Шевченківському, Солом'янському, Подільському, Голосіївському, в Оболонському, в частині Дарницького та Печерського районів. Йдеться про ті будинки, які неможливо підключити до ТЕЦ-5, ТЕЦ-6 і заводу "Енергія".

Нагадаємо, договір про управління "Київенерго" теплоелектроцентралями, тепловими мережами та іншими комунальними енергетичними об'єктами столиці чинний з 2001 року і мав добігти кінця 1 січня 2018 року, але Київрада продовжила його до 30 квітня 2018 року. За рішенням Київради, надалі комунальне майно буде передано КП "Київтеплоенерго".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram