ГоловнаПолітика

Поновлений на посаді голови ДСНС Бочковський має намір вийти на роботу в п'ятницю

Суд визнав незаконним його звільнення.

Поновлений на посаді голови ДСНС Бочковський має намір вийти на роботу в п'ятницю
Фото: Infox.ru

Поновлений судом на посаді голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій України Сергій Бочковський вранці в п'ятницю, 27 квітня, має намір вийти на роботу.

Про це повідомив його адвокат Ігор Федоренко, передає Інтерфакс-Україна.

"Сьогодні суд визнав протиправним розпорядження Кабміну від 25 березня 2015 року про звільнення Сергія Бочковського з посади голови ДСНС і відповідний наказ ДСНС. Нашого клієнта поновлено на посаді з 25 березня 2015 року. Завтра о 9:00 він має намір повернутися до виконання своїх обов'язків", - йдеться в повідомленні.

Раніше в четвер Окружний адміністративний суд м. Києва визнав протиправним і скасував розпорядження Кабінету Міністрів України про звільнення Бочковського з посади голови ДСНС. Суд також ухвалив стягнути з ДСНС України на користь Бочковського середню заробітну плату за час вимушеного прогулу з 25 березня 2015 року до дня фактичного поновлення на посаді.

Нагадаємо, 25 березня 2015 року уряд ухвалив звільнити Бочковського з посади керівника ДСНС. Його заарештували під час засідання Кабміну за підозрою в організації корупційної схеми тендерної закупівлі паливно-мастильних матеріалів у компаній за завищеними цінами.

Печерський райсуд Києва 28 березня задовольнив клопотання слідства про обрання запобіжного заходу Бочковському у вигляді утримання під вартою на два місяці з правом внесення застави в розмірі 1,184 млн гривень. 2 квітня Бочковський вийшов під заставу з Лук'янівського СІЗО.

Бочковського призначили головою ДСНС 23 квітня 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram