ГоловнаПолітика

Чехія остаточно підтвердила ліквідацію "представництва ДНР"

Верховний суд Оломоуца підтвердив торішнє рішення суду Острави.

Чехія остаточно підтвердила ліквідацію "представництва ДНР"
Фото: vesti-ukr.com

Суд визнав, що діяльність "представництва ДНР" була незаконною. Сьогодні Верховний суд Оломоуца (Чехія) підтвердив торішнє рішення суду Острави про ліквідацію так званого "представництва" самопроголошеної "Донецької народної республіки". Про це у Twitter повідомив посол України в Чехії Євген Перебийніс.

"Фейкове" представництво "російської окупаційної адміністрації на Донбасі в чеській Остраві остаточно ліквідовано", - написав Перебийніс.

У червні 2017 року

суд Острави прийняв рішення про ліквідацію "представництва ДНР". Сьогодні ж верховний суд Оломоуца відхилив апеляцію на це рішення, яку подала голова "представництва" Нелі Лискова. Суд підтвердив, що діяльність цієї установи була незаконною і не збігалася з діяльністю інших державних органів.

Пов'язана з "ДНР" організація була відкрита 1 вересня 2016 року, а об'єктом її діяльності було заявлено співпрацю з донорами. На той момент не було зафіксовано жодного конфлікту із законодавством Чехії. Усього через пару днів вона змінила статут і стала нібито "представництвом ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram