ГоловнаПолітика

Оболонський райсуд викликає Януковича на засідання 3-4 травня

Повістку опубліковано в газеті "Урядовий кур'єр".

Оболонський райсуд викликає Януковича на засідання 3-4 травня
Фото: стоп-кадр видео

Оболонський районний суд Києва викликав українського екс-президента Віктора Януковича на засідання, яке відбудеться 3-4 травня, через оголошення в газеті. Повістку опубліковано в газеті "Урядовий кур'єр" за 26 квітня 2018 року.

"Оболонський районний суд м. Києва викликає на судове засідання Януковича Віктор Федоровича, 09.07.1950 р.н., на 10 год. 00 хв. - 3 травня 2018 р., 4 травня 2018 р. у кримінальному провадженні за обвинуваченням Януковича Віктора Федоровича в скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110, ч. 1 ст. 111, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 КК України", - сказано в повістці.

Також у повістці зазначено про відповідальність у разі неявки "без поважної причини" - це штраф від 0,25 до 0,5 розміру мінімальної заробітної плати (930-1860 гривень) або примусовий привід.

Читайте також: Янукович визнав, що просив Путіна ввести війська

Нагадаємо, 19 квітня, після відхилення низки клопотань захисників суд з розгляду справи про вчинення Януковичем державної зради перейшов до стадії дебатів. Почав виступати прокурор Кравченко, проте адвокати екс-президента висловили обурення з приводу такого рішення судді і на знак протесту покинули засідання. Суддя був змушений оголосити перерву в засіданні до 3 травня.

Януковича звинувачують у скоєнні державної зради, сприянні представникам влади РФ, в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією, веденні агресивної війни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram