ГоловнаПолітика

Єфремов: більшість свідків у моїй справі заявляють, що такими не є

Суд підходить до винесення вироку.

Єфремов: більшість свідків у моїй справі заявляють, що такими не є
Фото: Макс Левин

За два роки, упродовж яких суд розглядає справу стосовно колишнього лідера фракції Партії регіонів у ВР Олександра Єфремова, допитали лише 69 свідків. Про це розповів сам Єфремов в інтерв'ю LB.ua.

"[Це] дуже мало. Особливо з огляду на те, що більшість із них заявляють, що не є свідками в цій справі. А прокуратура і суд починають хитрувати, що у свідка питати, ставлячи запитання, які не стосуються моєї справи", - зазначив Єфремов.

"Я без двох місяців два роки ставлю одне і те саме запитання: назвіть мені хоч один факт, який би доводив вчинення мною злочину, в якому мене звинувачують. Ні прокуратура, ні суд не називають його вже 20 місяців. Я не можу захищатися, не розуміючи, від чого", - додав екс-"регіонал".

Крім того, він називає брехнею свідчення головного свідка у справі колишнього однопартійця Володимира Ландика, який розповів про зустріч Єфремова з радником Путіна Сергієм Глазьєвим у 2014 році.

"Таких "головних свідків" - з вуст Луценка - було багато. Тільки-но справа затихає, відразу ж "з Луганської області везуть трьох головних свідків". Щоправда, Луценко говорив про Краматорськ, мабуть, не знаючи, що він не в Луганській області. Хлопців промучили півтора місяця в дорозі, відправляючи поїздом у спеку під 50 градусів. У них по спортивних костюмах піт стікав. Ці "головні свідки" повинні були "все розповісти". А замість цього заявили, що їх змусили давати неправдиві свідчення проти мене.

Я Глазьєва ніколи в очі не бачив. Нині ж важливо: Ландик сказав, що інформацію він отримав від Іванова Володимира Михайловича. Іванов Володимир Михайлович на суді сказав, що це - марення божевільного (LB.ua був очевидцем допиту свідка Іванова, - ред.). Далі Ландик стверджує, що аудіозапис цієї зустрічі особисто передав начальнику СБУ в Луганській області, в той час - генералу Петрулевич. Петрулевич - у рамках судового засідання - також заявив, що це - нісенітниця собача", - розповів Єфремов.

На цей момент суд завершує допит свідків, і після перехресного допиту має оголосити вирок. Але, на думку Єфремова, це станеться тоді, "коли дадуть команду".

"Можна розтягнути процес ще на два роки. Можна прийняти рішення в найближчі кілька місяців", - упевнений екс-нардеп. На запитання про те, від кого повинна "надійти команда", він відповів:

"Якщо виступає генпрокурор зі словами "він (Єфремов, - ред.) обов'язково буде сидіти", дає прес-конференцію під час судового розгляду і повторює те ж саме, з ненавистю ставиться до обвинуваченого, ви самі розумієте, звідки все йде", - резюмував екс-"регіонал".

Детальніше читайте в повному тексті інтерв'ю: "Олександр Єфремов: «Мені справді не соромно й до сьогодні»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram