ГоловнаПолітика

Аваков назвав "середньовічним варварством" напад на табір ромів на Лисій горі в Києві

"Нацполіція не поділяє громадян за етнічною ознакою, коли стежить за публічним порядком і бореться зі злочинністю".

Аваков назвав "середньовічним варварством" напад на табір ромів на Лисій горі в Києві
Фото: С14

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков важає неприпустимим напад націоналістів організації С14 на табір ромів на Лисій горі в Києві.

Про це повідомляє прес-служба  Міністерства внутрішніх справ.

"Неприпустимо, щоб у сучасній Україні в XXI столітті виключно через упереджене ставлення до асоціального способу життя, який ведуть окремі представники однієї етнічної групи наших громадян, їх дискримінували, залякували та переслідували", - заявив Аваков.

За словами глави МВС, нападати на жінок і дітей, погрожувати їм, труїти їх сльозогінним газом, псувати їхнє майно і взагалі ставитися до них, як до тварин через етнічну приналежність - це середньовічне варварство.

"Воно не підходить сучасній країні, яка прагне жити за європейськими стандартами. Нацполіція не поділяє громадян за етнічною ознакою, коли стежить за публічним порядком і бореться зі злочинністю", - зазначив міністр.

Аваков пообіцяв, що події в лісопарковій зоні на Лисій горі в Києві 21 квітня будуть розслідувані поліцією, винні будуть встановлені та притягнуті до кримінальної відповідальності.

Як повідомлялося, 21 квітня члени націоналістичної організації С14 розібрали та спалили табір ромів на Лисій горі в Києві. Активіст організації С14 Сергій Мазур заявив, що роми покинули Лису гору "після переконливих законних аргументів". Глава київської поліції Андрій Крищенко заявив, що на Лисій горі спалили сміття на суботнику, а не табір ромів. Він зазначив, що поліція не отримувала жодної скарги ромів на побої чи насильство.

Редакції LB.ua вдалося отримати відео розгону ромського табору на Лисій горі в Києві. Опубліковане відео стало підставою для негайного внесення відомостей до Журналу єдиного реєстру заяв і повідомлень Голосіївського управління поліції Києва. Поліція Києва порушила два кримінальні провадження - за двома статтями Кримінального кодексу України - ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії) і ч. 2 ст. 296 (Хуліганство).    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram