ГоловнаПолітика

В Україні затримали чеських екс-поліцейського й дипломата, - ЗМІ

Інформацію про затримання Людека Вокала нібито підтвердили джерела в Міністерстві закордонних справ Чехії.

В Україні затримали чеських екс-поліцейського й дипломата, - ЗМІ
Фото: info.cz

В Україні затримали колишнього старшого слідчого Управління з виявлення організованої злочинності поліції Чехії Людека Вокала.

Про це повідомляє Info.cz з посиланням на джерела.

Зазначається, що разом з колишнім детективом українські спецслужби заарештували також чеського дипломата. Його відпустили, враховуючи дипломатичний паспорт.

Генеральна інспекція органів громадської безпеки Чехії розшукувала Вокала у зв'язку з підозрами щодо його службової діяльності під керівництвом тодішнього голови Управління Роберта Шляхти. Підозри пов'язано також з нинішньою діяльністю Вокала у сфері безпеки. Він не припинив її навіть після свого переслідування в Чеській республіці.

В Україні Вокала затримали нібито за незаконне прослуховування. Інформацію про його затримання підтвердили джерела в Міністерстві закордонних справ Чехії, зазначає видання.

За даними ЗМІ, у Чехії Вокала заарештували після операції з виявлення зловживань у керівництві поліції  2015 року, проте відпустили. Зокрема його підозрюють у справі бізнесмена Альбіна Аріфовича, якому слідчий нібито видавав інформацію. Також його підозрюють в інших розголошення інформації фігурантам кримінальних справ.

Вокал стверджує, що став жертвою змови та гри в правоохоронних структурах.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram