>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Ціни в київських готелях на час фіналу ЛЧ-2018 зросли в 5-10 разів

Майже всі номери вже заброньовано.

Ціни в київських готелях на час фіналу ЛЧ-2018 зросли в 5-10 разів
Фото: trip-points.com

Завантаження найбільш затребуваних готелів Києва на період проведення фіналу Ліги чемпіонів УЄФА сягає 100%, а ціни перевищують звичайні тарифи в 5-10 разів.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

"На період проведення фіналу Ліги чемпіонів UEFA, який відбудеться 26 травня в Києві, заброньовано вже практично всі готелі (понад 90%). У більшості з них існує мінімальний період бронювання на час проведення матчу, найчастіше від 3 до 5 днів. Вартість номерів залежить від місця розташування готелю. Ціни на номери в центральних готелях у 5-10 разів вищі за стандартний тариф", - повідомила директор департаменту оцінки й консалтингу Colliers International (Україна) Наталія Чистякова.

За її даними, найбільш популярними є об'єкти категорії 3, 4 і 5 зірок у центральній частині міста, тариф на номери зменшується в міру віддалення від НСК "Олімпійський".

Зокрема, як повідомили в готелі Park Inn by Radisson Kyiv Troyitska, розташованому поряд із НСК "Олімпійський", усі номери в об'єкті вже викуплено.

Водночас у готелі пропонують гостям скористатися опцією включення в лист очікування і після 4 травня отримати відповідь про те, чи з'явилися вільні номери.

"З огляду на помилки минулих років під час проведення заходів такого рівня, готельєри, найчастіше, бронюють номери за передоплатою в розмірі не менш як 70%", - зазначила Чистякова.

За даними UTG, сукупний номерний фонд Києва на квітень 2018 року включає 12,8 тис. номерів: готелі категорії 5 зірок - 1,45 тис. номерів (11,3%), 4 зірки - 3,3 тис. номерів (21, 9%), 3 зірки - 4,4 тис. номерів (36,3%) і 1-2 зірки та некласифіковані - 3,7 тис. номерів (30%).

2017 року на готельний ринок Києва вийшли "Park Inn by Radisson Київ Троїцька" (196 номерів), Mercure Kyiv Congress Hotel (ребрендинг готелю "Космополіт", 160 номерів), а 2018 року - Ibis Kiev Railway Station (280 номерів), і 1 травня відкриється "Aloft Київ" (310 номерів).

Крім міжнародних, національних, державних і комунальних готелів, у столиці працює близько 50 малих готелів на 20 і менше номерів; близько 30 комплексів апартаментів; 24 спеціалізовані засоби розміщення, а також хостели, гуртожитки готельного типу, санаторії.        

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram