ГоловнаПолітика

ВККС рекомендувала звільнити суддю Окружного адмінсуду Києва

Суддю визнано таким, що не відповідає займаній посаді.

ВККС рекомендувала звільнити суддю Окружного адмінсуду Києва
Фото: zib.com.ua

Вища кваліфікаційна комісія суддів рекомендує звільнити суддю Окружного адміністративного суду Києва Богдана Саніна, який прийняв рішення про заборону масових акцій у центрі Києва з 1 грудня 2013 року по 7 січня 2014 року в розпал Майдану.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, комісія визнала Саніна таким, що не відповідає займаній посаді. Зокрема, судді вдалося набрати лише 611 балів з 670 мінімальних. Бали нараховувалися конкурсантам за результатами практичного завдання, тестів і співбесіди.

При цьому наголошується, що під час співбесіди до судді виникли питання з приводу законності рішень, які він приймав під час Майдану, а також щодо його майнового стану.

У зв'язку з цим ВККС рекомендувала Вищій раді правосуддя розглянути питання про звільнення Богдана Саніна.

Нагадаємо, 30 грудня 2013 року в день розгону студентського Майдану Богдан Санін у відповідь на позов Київдержміськадміністрації прийняв рішення заборонити масові акції в центрі Києва з 1 грудня по 7 січня 2014 року.

Відзначимо також, що кваліфікаційне оцінювання не пройшла також інша відома суддя часів Майдану Валентина Малиновська, яка 3 грудня своїм рішення заарештувала активістів, жорстоко побитих "Беркутом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram