ГоловнаПолітика

Сестра Савченко летить на засідання ПАРЄ

"На самій сесії ПАРЄ я не буду, але планую зустріч безпосередньо з Генсеком Ягландом і чеськими парламентаріями".

Сестра Савченко летить на засідання ПАРЄ
Вера Савченко

Сестра нардепа Надії Савченко Віра летить на засідання Парламентської Асамблеї Ради Європи.

Про це вона розповіла в коментарі LB.ua.

"Прямо зараз я вилітаю в Страсбург, на ПАРЄ. На самій сесії ПАРЄ я не буду, але планую зустріч безпосередньо з Генсеком Ягландом і чеськими парламентаріями, які активно підтримують мою сестру", - заявила вона.

Також Віра Савченко зазначила, що летить до Франції замість своєї сестри, яка перебуває в СІЗО, але в якої були заплановані ці зустрічі з європейськими дипломатами.

"Природно, на зустрічах я порушуватиму питання про звільнення Надії. Про необхідність тиску європейської спільноти на це", - сказала вона.

Віра Савченко підтвердила, що сьогодні вранці вже відбулася зустріч Надії Савченко в СІЗО з депутатом Європарламенту Ребеккою Гармс і моніторинговою місією ООН з прав людини.

Нагадаємо, 22 березня Верховна Рада позбавила Надію Савченко недоторканності і дала дозвіл на її затримання і арешт. 23 березня суд заарештував нардепа до 20 травня без права застави. Савченко підозрюють у підготовці терористичного акту, змові з метою насильницького повалення конституційного ладу, підготовці до посягання на життя державних діячів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram