ГоловнаПолітика

Ситник: співробітника головкому СБУ затримали за "кришування" людей, які живуть за фейковими документами

З кожного силовик вимагав по 3 тисячі доларів.

Ситник: співробітника головкому СБУ затримали за "кришування" людей, які живуть за фейковими документами
Фото: стоп-кадр

Директор Національного антикорупційного бюро України розповів подробиці вчорашнього затримання співробітника Головного управління СБУ в Києві.

"Учора був затриманий працівник СБУ, він працює в Головному управлінні Києва і Київської області. Ця справа є продовженням тієї операції, яка була зірвана працівниками департаменту К СБУ в грудні 2017 року», - розповів директор НАБУ, повідомляє 112 Україна.

При цьому він підтвердив інформацію про одержання затриманим хабара в розмірі майже 50 тисяч доларів.

"Ці гроші він вимагав від громадян, які на підставі фейкових документів отримали документи, що дають право проживання на території України. Цей співробітник СБУ діяв у рамках доручення, яке йому дав слідчий у рамках кримінального провадження, розслідуваного за фактом незаконної видачі документів, що дають право проживання на території України, замість того щоб виявляти цих осіб, які становлять і потенційну терористичну, і інші загрози, замість того щоб притягнути до можливої відповідальності працівників міграційної служби, які причетні до виготовлення фейкових документів, особа брала по 3 тис. дол. з кожної особи, яка на підставі фейкових документів проживає на території України", - додав він.

Директор НАБУ зазначив, що затримання співробітника СБУ відбулося під час отримання другої частини хабара.

"Усього було спочатку передано 11,5 тис дол., потім вчора було передано другий транш - 36 тис. доларів - і особа була затримана", - зазначив Ситник.

Також він наголосив, що під час затримання виявлено келихи з-під шампанського, патрони і речовину, схожу на наркотичну.

"Мені ця справа дала відповідь на два питання. Перше - чому департамент К так завзято хотів зірвати операцію НАБУ? Тому що департамент К не має бажання боротися і протидіяти міграції, а навпаки - багато в чому сприяє цьому. У розмовах, які ми зафіксували, згадується вище керівництво цього департаменту. Тому для мене ця відповідь очевидна", - додав Ситник.

Нагадаємо, інформація про затримання співробітника СБУ з'явилася 24 квітня. Сьогодні її підтвердили в Службі безпеки, однак подробиць не розкривали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram