ГоловнаПолітика

Рожкову відсторонили від посади заступниці голови Нацбанку, - нардеп Луценко

Заборона чинна до вирішення спору по суті.

Рожкову відсторонили від посади заступниці голови Нацбанку, - нардеп Луценко
Катерина Рожкова
Фото: Julia Berezovska/ Press office NBU

Дарницький районний суд відсторонив Катерину Рожкову від посади заступниці голови Національного банку за позовом депутата Ігоря Луценка.

Про це сам Луценко повідомив на сторінці у Фейсбуці, посилаючись на ухвалу суду.

"Заяву позивача народного депутата України Луценка Ігоря Вікторовича задовольнити - в якості забезпечення позову: заборонити Рожковій Катерині Вікторівні брати участь у роботі і засіданнях правління Національного банку України, а також заборонити здійснювати і/або виконувати всі і будь-які дії, пов'язані з виконанням і/або здійсненням повноважень заступника голови Національного банку України та/або будь-яку іншу діяльність на посаді заступника голови НБУ", - йдеться в документі.

Також зазначено, що заборона діє до вирішення спору по суті.

У реєстрі судових рішень зазначено, що документ був зареєстрований 28 березня 2018 року, а опублікований 30 березня.

Нагадаємо, в листопаді 2017 року ЗМІ виклали телефонні розмови Рожкової з менеджментом і акціонерами Платинум Банку, в якому вона працювала до НБУ головою правління. Наприкінці жовтня співробітники Національної поліції провели обшук у будинку Рожкової і вилучили в неї мобільний телефон. Розслідування стосувалося банкрутства банку "Михайлівський".

У лютому НАБУ порушило справу за "плівками Рожкової".

Рожкова в 1998-2005 роках працювала в банку "Аваль", у 2006-2008 роках - в Ерсте Банку. Потім вона деякий час очолювала Департамент безвиїзного нагляду в НБУ, після чого протягом 2010-2013 роках була заступником голови правління "Фінбанку". З 2013 по 2015 рік працювала в правлінні Платинум Банку, в тому числі виконувала обов'язки голови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram