ГоловнаПолітика

Журналіста Галка затримали під час перетину українсько-білоруського кордону

З 22 квітня він перебуває в місцевому ізоляторі тимчасового утримання.

Журналіста Галка затримали під час перетину українсько-білоруського кордону
Фото: Радио Свобода

Білоруські правоохоронці затримали журналіста Дмитра Галка. Про це повідомив його батько Микола Галко, передає Радіо Свобода.

Представники Столинського районного відділення внутрішніх справ у Брестській області повідомили виданню, що Галко з 22 квітня перебуває в місцевому ізоляторі тимчасового утримання. На інші питання правоохоронці не відповіли.

За словами Миколи Галка, його сина зняли з поїзда Львів-Могильов під час перетину українсько-білоруського кордону.

Батько пояснив, що Дмитро займався у Львові журналістськими справами, зокрема допомагав колезі з Італії, який вивчав проблему незаконної вирубки лісів.

За повідомленнями ЗМІ, проти Дмитра Галка відкрили кримінальне провадження через нібито насильство проти міліціонера. Батько розповів, що точної інформації про це сім'я не мала. Як розповіли йому правоохоронці, сина затримали як підозрюваного.

Він стверджує, що Дмитро Галко знав про ризик, коли повертався в Білорусь.

Чоловіка могли затримати через інцидент у листопаді 2017 року. Під час святкування дня народження його сина хтось із сусідів викликав міліцію нібито через шум, який долинав із квартири, де зібралася компанія молоді.

Дмитро Галко відчинив двері. За версією міліції, у нього відбувся конфлікт з міліціонерами, в результаті якого був розбитий мобільний телефон правоохоронця. Галко говорив, що тільки тримав міліціонера за руку. Пізніше відбувся адміністративний процес, журналіста покарали за нецензурну лайку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram