ГоловнаПолітика

Захисника українських політв'язнів у Росії Фейгіна позбавили статусу адвоката

Напередодні суд у Москві продовжив розглядати справу українського журналіста Романа Сущенка.

Захисника українських політв'язнів у Росії Фейгіна позбавили статусу адвоката
Фото: Макс Левин

Російський адвокат, захисник українських політичних ув'язнених у Росії та у Криму Марк Фейгін повідомив про втрату статусу адвоката.

"Щойно адвокатська палата міста Москви позбавила мене статусу адвоката! Адвокатура в Росії, що так довго трималася, нарешті померла", - написав він у фейсбуці.

Нагадаємо, у грудні Фейгін попросив захисту у Меркель і Макрона від переслідувань у Росії. У зверненні до європейських лідерів адвокат повідомив, що може втратити в РФ адвокатський статус і бути притягнутим до кримінальної відповідальності за надуманими приводами.

Він нагадав, що, як російський адвокат, брав участь у найгучніших політичних процесах: від Pussy Riot до української льотчиці Надії Савченко і кримського активіста Меджлісу Ільмі Умерова.

"Здавалося б, за роки, я звик до відвертого переслідування з боку тих, хто незадоволений моєю роботою. Але у справі Романа Сущенка, якого звинувачують в РФ у шпигунстві, я зіткнувся з масштабом тиску, небаченим раніше. Російські офіційні особи, які курирують питання України і українських політв'язнів, запустили проти мене публічну кампанію цькування і переслідування", - заявив адвокат.

Він пояснив, що сенс цього листа в тому, щоб європейським посередникам була зрозумілою вся картина боротьби незалежної політичної адвокатури зі свавіллям і беззаконням в Росії.

"Сподіваюся, шановні пані Меркель та пан Макрон, ви не залишите зусиль до визволення Романа Сущенка з російської в'язниці, і після того моменту, як мене усунуть від його захисту", - заявив Фейгін.

Напередодні повідомлялося, що Московський міський суд продовжив розгляд справи заарештованого в Росії українського журналіста Романа Сущенка. Розгляд справи по суті суд почав 27 березня 2018 року. Сущенко не визнав свою провину в повному обсязі, арешт українського журналіста продовжено на півроку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram