ГоловнаПолітика

Мосміськсуд залишив чинним вирок екс-директору Бібліотеки української літератури

Вирок залишився без змін, апеляційну скаргу відхилили.

Мосміськсуд залишив чинним вирок екс-директору Бібліотеки української літератури
Наталия Шарина на суді
Фото: ТВ Центр

Мосміськсуд відхилив скаргу і визнав законним вирок колишньому директору Бібліотеки української літератури Наталії Шаріній, засудженій на чотири роки умовно за екстремізм і розтрату. Про це повідомляє Інтерфакс.

"Вирок Міщанського суду Москви від 5 червня 2017 року залишити без зміни, апеляційну скаргу - без задоволення", - йдеться в рішенні апеляційної колегії Мосміськсуду, оголошеному у вівторок. Отже, вирок Міщанського суду набрав чинності і підлягає виконанню.

Адвокати Шаріної - Іван Павлов і Євген Смирнов - просили суд апеляційної інстанції скасувати вирок і виправдати підзахисну у зв'язку з некоректністю висунутого їй звинувачення і недоведеністю її провини під час розгляду справи по суті. Зі свого боку державне обвинувачення наполягало на законності і обґрунтованості рішення Міщанського суду.

"Всі доводи сторони захисту, викладені в апеляційній скарзі, були розглянуті у суді першої інстанції", - заявила в дебатах прокурор Людмила Баландіна.

Читайте також: У Москві остаточно ліквідували Бібліотеку української літератури

Наталія Шаріна в останньому слові заявила про "підлість і незаконність її кримінальної справи, пов'язаної з тим, що у нас сталося з Україною".

Нагадаємо, 5 червня 2017 року Міщанський суд Москви визнав Наталію Шаріну винною у порушенні національної ненависті і ворожнечі з використанням службового становища, а також великій та особливо великій розтраті і засудив її до чотирьох років позбавлення волі умовно. Свою провину Шаріна категорично заперечує за всіма епізодами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram