ГоловнаПолітика

Україна може закрити внутрішні води для російських суден

Міністерство інфраструктури намагається захистити об'єкти критичної інфраструктури.

Україна може закрити внутрішні води для російських суден
Фото: newsfiber.com

Міністерство інфраструктури України запропонувало закрити можливість входу російських суден у внутрішні води країни. Таку пропозицію вніс заступник міністра Юрій Лавренюк. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Міністерство інфраструктури України звернеться до РНБО з приводу заборони російським суднам заходити у внутрішні водні шляхи України через високий рівень терористичної загрози", - підкреслив він.

За словами Лавренюка, на річках України розташовані об'єкти критичної інфраструктури, тому перебування там російських суден неприйнятне. Також він повідомив, що міністерство передало МЗС матеріали про несанкціоновані заходження в порти Криму для залучення документів до міжнародного позову. У відомстві мають намір максимально посилити заходи для виявлення випадків, коли судна несанкціоновано заходять у закриті порти Криму.

Нагадаємо, 25 березня українські прикордонники затримали риболовецьке судно "Норд" під прапором Росії в Азовському морі. На борту перебували 10 членів екіпажу з Криму. У всіх були російські паспорти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram