ГоловнаПолітика

НАБУ завершило розслідування справи проти колишнього керівництва АМПУ

Справа стосується розкрадання 247 млн гривень.

НАБУ завершило розслідування справи проти колишнього керівництва АМПУ
Андрей Амелин
Фото: glavcor

Детективи Національного антикорупційного бюро завершили розслідування у кримінальному провадженні про розкрадання понад 247 млн гривень держпідприємства "Адміністрація морських портів України". Підозрюваними у цій справі проходять семеро осіб, у тому числі колишній керівник АМПУ Андрій Амелін.

Про це повідомляють на сайті НАБУ.

Підозрюваними, крім Амеліна, є його перший заступник, колишній начальник відділу закупівель, нинішній заступник начальника Одеської філії АМПУ і ще три представники приватного бізнесу.

За версією слідства, посадові особи АМПУ у змові з приватними особами у 2015-2016 роках реалізували схему розкрадання державних коштів, виділених на днопоглиблення підхідних каналів і акваторії Бердянського і Маріупольського морпортів. Йдеться про вчинення антиконкурентних дій з метою забезпечення перемоги заздалегідь визначеного учасника конкурсних торгів, а також для подальшого завищення вартості виконаних ним робіт.

У результаті, на думку детективів Бюро, державі завдано збитків на суму 247 млн гривень. Ця сума підтверджена висновком судово-економічної експертизи й іншими матеріалами кримінального провадження.

19-20 квітня підозрюваним і їхнім захисникам відкрили доступ до матеріалів кримінального провадження для ознайомлення.

Нагадаємо, Амеліна призначили головою АМПУ у квітні 2014 року. На цій посаді він замінив іншого одесита, Юрія Васькова. Улітку 2016 року Амеліна відсторонили від посади, а через кілька місяців звільнили. У січні минулого року адміністрацію очолив Райвіс Вецкаганс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram